تجهیزات درون جعبههای آتشنشانی عبارتند از:
- شلنگ آتشنشانی
- شیر آتشنشانی از نوع (زاویهای فلکهای یا ربع گرد توپکی اهرمی)
- نازل 3 حالته با قابلیت تنظیم برای حاالت جت و اسپری
- انواع کوپلینگ (BS و Storz)
- قرقره یا رک نگهدارنده شلنگها
- خط تر و خط خشک: درون جعبه های نشانی معمولا 2 شیر وجود دارد. لوله متصل به یکی از این شیرها خالی از آب (خط خشک) است. در زمان حریق از طریق شیر سیامی و توسط مأموران آتش نشانی آب درون این لوله پمپاژ میگردد. خط دیگر که به سیستم آبرسانی آتشنشانی ساختمان متصل است همواره تحت فشار بوده و به خط تر معروفند. همچنین در مواردی جهت صرفهجویی در میزان لولهکشی، سیستم خط تر و خط خشک به صورت ترکیبی اجرا میگردند.
- جعبههای آتشنشانی معروف به فایر هوزریل: این نوع از جعبهها معمولا در طبقات واحدهای مسکونی نصب میشوند و یکی از شیرهای داخل جعبه از نوع زاویهای فلکهای به سایز “1/2 1 جهت استفاده افراد آموزش دیده و شیر دیگر از نوع ربعگرد توپی اهرمی (شیر گازی) به سایز “3/4 جهت استفاده ساکنین است. معمولا در این نوع جعبهها فقط یک شلنگ لاستیکی با سایز 3/4 اینچ وجود دارد. جنس شلنگ فایر هوزریل از نوع PVC (پلیوینیل کلراید) لاستیکی بوده که توسط نخ پلیاستر است مسلح و مستحکم میشود.
- جعبههای آتشنشانی معروف به فایر باکس: این نوع از جعبههای آتشنشانی معمولا در پارکینگهای ساختمانهای مسکونی و یا در ساختمانهای تجاری و سالنهای صنعتی نصب میشوند. سایز هر دو شیر درون جعبه “1/2 1 و از نوع زاویهای فلکهای و از برنج هستند. شلنگ آنها از نوع برزنتی نخ پرلون است. هنگام اطفاء حریق لازم است کل شلنگ از روی قرقره باز و آبگیری شود. در غیر این صورت آبرسانی با این نوع شلنگ امکان پذیر نخواهد بود. سایز شلنگ، نازل، کوپلینگ و شیرآلات در این نوع جعبه “1/2 1 است.
- به جز موارد فوق امکان استفاده از تجهیزات با سایز 1/2 2 اینچ در جعبه های آتشنشانی به خصوص در موارد صنعتی وجود دارد. اما در ساختمانهای مسکونی، اداری و تجاری نیروهای آتشنشانی از اتصالات با سایز حداکثر 1/2 1 اینچ استفاده میکنند.
- جهت تطابق با اتصالات مرسوم آتشنشانی تهران، کلیه کوپلینگهای آتشنشانی به کاررفته در سیستمهای اطفای حریق باید از نوع Storz باشد.
- سازمان آتشنشانی تهران حداقل فشار آب در خطوط جعبههای آتشنشانی با سایز تجهیزات برابر با 3/4 اینچ را 2 بار تعیین کردهاست. برای تجهیزات با سایز 1/2 1 اینچ 4 بار فشار لازم است. مقدار فشار در هیچ موردی نباید از 7 بار تجاوز کند. در صورت نیاز به کاهش فشار، از شیرهای فشارشکن در روی خط اصلی جعبهها و یا شیرهای زاویهای فشارشکن درون جعبهها (به جای شیر زاویهای اصلی درون جعبه) میتوان استفاده نمود.
- طول شلنگهای آتشنشانی معمولا بین 20 تا 30 متر است.
- حداقل ابعاد جعبههای آتشنشانی 65 در 75 سانتیمتر است.
- حداقل ضخامت ورق بدنه جعبههای آتشنشانی میبایست 1 میلیمتر باشد.
- در صورت نیاز به نصب خاموشکننده قابل حمل در مجاورت جعبه آتشنشانی، به منظور حفاظت از خاموشکننده، از جعبههای دو کابین دارای محل مخصوص نصب خاموشکننده استفاده شود. در این موارد دو کابین به صورت افقی یا عمودی به هم متصل میشوند.
- دبی آب خروجی از شیلنگ آتشنشانی با سایز 3/4 اینچ باید حداقل 8 گالن در دقیقه و آبدهی شلنگهای 1/2 1 اینچ حداقل 100gpm باشد.
- در استاندارد NFPA 14، ضوابط جهانی استفاده از جعبههای آتشنشانی تحت عنوان (Standpipe) یا لوله ایستاده با کلاسبندی آنها بر اساس سایز تجهیزات درونی جعبهها ارائه شدهاست.